Gode råd til

Opbevaring af møbler

Der kan være mange grunde til at der opstår et behov for at opbevare sine møbler i en kortere eller længere periode. Opbevaring af møbler kan f.eks. skyldes flytning, genhusning, nybyggeri, renovering af bolig eller måske har du behov for at opmagasinere møbler, som du har arvet. Uanset årsagen til at du har brug for opbevaring af møbler, giver denne guide dig gode råd til, hvordan du undgår skader på dine møbler, når de skal være gemt væk i en periode.

Undgå fugtskader ved opbevaring af møbler

Hvis først møblerne udsættes for fugt, kan det blive en dyr omgang at redde møblerne. Mange har ejendele i opbevaring, som de sætter stor pris på og er glade for, og derfor er der mange, der har oplevet at få fugt eller skimmel i tingene, som ville ønske at de havde opbevaret tingene anderledes fra starten af. Hvis først skaden er sket, er man enten nødt til at kassere møblerne eller investere i en potentielt rigtig dyr restaurering. 

Opbevaring-af-møbler

Opbevar dine møbler under tørre og fugtfri forhold

De fleste vil måske tænke, at så længe miljøet, hvor møblerne opbevares, er fugtfrit, varmt og tørt, så vil der ikke opstå nogle problemer. Det er dog ikke helt tilfældet, og det afhænger i høj grad af hvilken type møbler, du opbevarer.

Ældre træmøbler kan risikere at tage skade under opbevaring i meget tørre og varme rum, hvor olien i træet kan tørre ud, og forårsage revner og sprækker i træets overflade. Lædermøbler, der står opbevaret i meget tørre og varme rum over en længere periode, vil også i mange tilfælde tørre ud og slå sprækker i læderet på grund af det tørre klimaforhold i rummet.

Større temperaturudsving kan være skadelige for enhver type møbler under opbevaring. Møbler, der er produceret i træ, risikerer at slå sig i træet, blive skæv eller går fra hinanden i limninger. Møbler, der indeholder metal, risikerer at ruste i samlinger og skruer. Stofmøbler er især sårbare overfor fugt, og vil i fugtige og kolde omgivelser have tendens til at suge fugten i luften, hvilket kan forårsage at møblerne bliver jordslåede og angrebet af skimmel.

Med hensyn til opbevaring af møbler, så vil den bedste løsning i alle tilfælde være et opbevaringssted eller opbevaringsrum, hvor både luftfugtighed og temperatur er nogenlunde stabile uden de store udsving.

Pas godt på dine møbler under opbevaring

Du har valgt at gemme møblerne, og derfor vil du selvfølgelig også gerne passe bedst muligt på de ting og møbler, du har valgt at opmagasinere. Du kan selv gøre en del for at dine møbler får de bedste betingelser under både flytning og opbevaring, så de ikke får stødskader, bliver ridsede eller

Pakning af dine møbler, så du undgår skader

Uanset hvilken type møbler, du står og skal opbevare, så er det altid en god idé at indpakke møblerne først, for at beskytte dem mod ridser og støv. Dette er lettest hvis møblerne er skilt ad.

Under en flytning udsættes især større møbler for en del belastning, og vil være sårbare overfor stødskader, ridser og lignende. Derfor anbefales det også her at skille møblerne ad, hvis det er muligt og at pakke møblerne ind i f.eks. bobleplast, plastic eller flyttetæpper. Både i forhold til flytning, transport i flyttebil eller trailer og det sidste step, hvor møblerne skal opbevares i depotrum eller lignende, så er det en god idé at adskille møblerne. Dette gør det nemmere at flytte møblerne samtidig med at det sparer plads i både flyttebil og i depotrum under opbevaring.

Sikker opbevaring af dine møbler hos Boxdepotet

Hos Boxdepotet har vi stor erfaring med og kendskab til opbevaring af møbler og mange andre ting. Ved leje af et depotrum hos os, får du optimale forhold til opmagasinering af dine møbler. Er du i tvivl om forhold vedrørende korrekt møbelopbevaring, så har vi kvalificerede medarbejdere, der er klar til at hjælpe dig.  

Vores depotrum er opvarmet med gulvvarme, og sikrer en temperatur på mellem 5 og 10 grader. En fast temperatur og en lav luftfugtighed er yderst vigtig ved møbelopbevaring, og disse forhold finder du året rundt hos Boxdepotet.

I tilfælde af regnvejr, når du skal transportere dine møbler til depotrummet, så har vi indendørs af- og pålæsning, så dine møbler ikke udsættes for vand under flytningen. Når først du har booket et depotrum hos os, så tilbyder vi også gratis lån af en lukket trailer – både til når du skal flytte møbler i dit depotrum, og når du skal fraflytte tingene igen.

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland og to på Fyn (Hadsten, Horsens, Hedensted, Otterup og Assens). I vores professionelle depotrumsfaciliteter har du mulighed for at leje depotrum i størrelser fra 5 m3 og op til 40 m3.

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll to Top