Opbevaring af møbler

Kassper peger

Gode råd til

Opbevaring af møbler

Der kan være mange grunde til at der opstår et behov for at opbevare sine møbler i en kortere eller længere periode. Opbevaring af møbler kan f.eks. skyldes flytning, genhusning, nybyggeri, renovering af bolig eller måske har du behov for at opmagasinere møbler, som du har arvet. Uanset årsagen til at du har brug for opbevaring af møbler, giver denne guide dig gode råd til, hvordan du undgår skader på dine møbler, når de skal være gemt væk i en periode.

Undgå fugtskader ved opbevaring af møbler

Hvis først møblerne udsættes for fugt, kan det blive en dyr omgang at redde møblerne. Mange har ejendele i opbevaring, som de sætter stor pris på og er glade for, og derfor er der mange, der har oplevet at få fugt eller skimmel i tingene, som ville ønske at de havde opbevaret tingene anderledes fra starten af. Hvis først skaden er sket, er man enten nødt til at kassere møblerne eller investere i en potentielt rigtig dyr restaurering. 

Opbevaring-af-møbler

Opbevar dine møbler under tørre og fugtfri forhold

De fleste vil måske tænke, at så længe miljøet, hvor møblerne opbevares, er fugtfrit, varmt og tørt, så vil der ikke opstå nogle problemer. Det er dog ikke helt tilfældet, og det afhænger i høj grad af hvilken type møbler, du opbevarer.

Ældre træmøbler kan risikere at tage skade under opbevaring i meget tørre og varme rum, hvor olien i træet kan tørre ud, og forårsage revner og sprækker i træets overflade. Lædermøbler, der står opbevaret i meget tørre og varme rum over en længere periode, vil også i mange tilfælde tørre ud og slå sprækker i læderet på grund af det tørre klimaforhold i rummet.

Større temperaturudsving kan være skadelige for enhver type møbler under opbevaring. Møbler, der er produceret i træ, risikerer at slå sig i træet, blive skæv eller går fra hinanden i limninger. Møbler, der indeholder metal, risikerer at ruste i samlinger og skruer. Stofmøbler er især sårbare overfor fugt, og vil i fugtige og kolde omgivelser have tendens til at suge fugten i luften, hvilket kan forårsage at møblerne bliver jordslåede og angrebet af skimmel.

Med hensyn til opbevaring af møbler, så vil den bedste løsning i alle tilfælde være et opbevaringssted eller opbevaringsrum, hvor både luftfugtighed og temperatur er nogenlunde stabile uden de store udsving.

Pas godt på dine møbler under opbevaring

Du har valgt at gemme møblerne, og derfor vil du selvfølgelig også gerne passe bedst muligt på de ting og møbler, du har valgt at opmagasinere. Du kan selv gøre en del for at dine møbler får de bedste betingelser under både flytning og opbevaring, så de ikke får stødskader, bliver ridsede eller

Pakning af dine møbler, så du undgår skader

Uanset hvilken type møbler, du står og skal opbevare, så er det altid en god idé at indpakke møblerne først, for at beskytte dem mod ridser og støv. Dette er lettest hvis møblerne er skilt ad.

Under en flytning udsættes især større møbler for en del belastning, og vil være sårbare overfor stødskader, ridser og lignende. Derfor anbefales det også her at skille møblerne ad, hvis det er muligt og at pakke møblerne ind i f.eks. bobleplast, plastic eller flyttetæpper. Både i forhold til flytning, transport i flyttebil eller trailer og det sidste step, hvor møblerne skal opbevares i depotrum eller lignende, så er det en god idé at adskille møblerne. Dette gør det nemmere at flytte møblerne samtidig med at det sparer plads i både flyttebil og i depotrum under opbevaring.

Sikker opbevaring af dine møbler hos Boxdepotet

Hos Boxdepotet har vi stor erfaring med og kendskab til opbevaring af møbler og mange andre ting. Ved leje af et depotrum hos os, får du optimale forhold til opmagasinering af dine møbler. Er du i tvivl om forhold vedrørende korrekt møbelopbevaring, så har vi kvalificerede medarbejdere, der er klar til at hjælpe dig.  

Vores depotrum er opvarmet med gulvvarme, og sikrer en temperatur på mellem 5 og 10 grader. En fast temperatur og en lav luftfugtighed er yderst vigtig ved møbelopbevaring, og disse forhold finder du året rundt hos Boxdepotet.

I tilfælde af regnvejr, når du skal transportere dine møbler til depotrummet, så har vi indendørs af- og pålæsning, så dine møbler ikke udsættes for vand under flytningen. Når først du har booket et depotrum hos os, så tilbyder vi også gratis lån af en lukket trailer – både til når du skal flytte møbler i dit depotrum, og når du skal fraflytte tingene igen.

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland og to på Fyn (Hadsten, Horsens, Hedensted, Otterup og Assens). I vores professionelle depotrumsfaciliteter har du mulighed for at leje depotrum i størrelser fra 5 m3 og op til 40 m3.

Boxdepotet – lej et depotrum til møbelopbevaring

Hos Boxdepotet får du optimale forhold til opmagasinering af dine møbler. Kontakt din lokale afdeling og hør nærmere om mulighederne for billig opbevaring af møbler.

Hvad enten du har behov for meget eller lidt plads, så har vi depotrum på lagerhoteller i flere større byer i landet – vi har afdelinger i Hadsten, Horsens, Hedensted, Otterup nær Odense og Assens på Vestfyn. På vores lagerhoteller kan du leje depotrum til møbelopbevaring og meget andet i størrelser fra 5 m3 og op til 40 m3. Ønsker du råd og vejledning i forhold til plads, kan du med fordel benytte dig af vores rumberegner her. På den måde betaler du kun for den plads, du har behov for.

Har du en lejekontrakt hos Boxdepotet, har du altid mulighed for frit at låne en trailer ved ind- og udflytning fra depotrummet. Vi har indendørs af- og pålæsning på alle lokationer. Booking af trailer foregår online, hvor du indtaster dit kunde- og depotnummer, samt hvilken dag, du ønsker at gøre brug af traileren.

Boxdepotet_Ekstra_opbevaringsplads

Hvorfor vælge Boxdepot?

Sikker opbevaring af møbler

Har du behov for sikker opbevaring af dine møbler på et lagerhotel med ordnede forhold, så er Boxdepotet lige stedet for dig. Boxdepotet tilbyder dig altid lige det ekstra i forhold til din møbelopbevaring, og sørger  for at sikkerheden er i top. Vi har også en god guide til hvordan du opbevarer dine møbler bedst.

Der kan være mange grunde til at behovet for møbelopbevaring opstår. Måske står du midt i en flytning, men kan først overtage din nye bolig om et stykke tid, og har derfor brug for at få opmagasineret dine møbler i en periode. Det kan også være at du har et eller flere møbler, som du ikke har plads til for øjeblikket, men som du heller ikke ønsker at skille dig af med. En tredje grund kan være at du synes havemøblerne fylder for meget derhjemme i efterårs- og vintermånederne, og du har brug for at frigøre noget plads i skuret, garagen eller i værkstedet. Uanset grunden, så er Boxdepotet klar med en opbevaringsløsning, der imødeser dine krav og forventninger. 

Du får bl.a.:

Du kan leje et opbevaringsrum lige så længe, du vil – dog minimum for en måned. Får du brug for mere eller mindre plads, kan du altid bytte over til et mindre eller et større depotrum, hvis dit opbevaringsbehov ændrer sig. Kontakt venligst din afdeling, hvis dette er tilfældet. Vi hjælper dig dig, hvis dit opbevaringsbehov ændrer sig. Det er samtidig med til at sikre, at du aldrig betaler for mere opbevaringsplads end du har brug for.

Ønsker du råd og vejledning i forhold til møbelopbevaring, så har vi dygtige medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig med gode tips og tricks. Tag fat i den ønskede afdeling og hør mere omkring depotrum og vores lagerhoteller.

Scroll to Top

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte en af vores afdelinger.