Guide til

Opbevaring af tagboks

En tagboks på bilen er for mange familier et vigtigt element, når man vil sikre at man ikke kommer i unødig pladsmangel, når der skal pakkes til sommerferien eller weekendopholdet. En tagboks kan være en praktisk og smart mulighed for at få ekstra plads til oppakningen, når der skal være plads til det hele på bilferien. Men hvordan opbevarer du tagboksen bedst, når du ikke har brug for den? Læs med her og få et par gode tips.

Et par råd til opbevaring af tagboks

Hvis først man er begyndt at anvende en tagboks til ferieoppakningen, så kan den vise sig at blive et nærmest uundværligt medlem af ”familien”. Hvis man f.eks. har en mindre bil, så beriger en tagboks dig med en masse ekstra plads til oppakningen. Husk at tjekke hvor meget din bil må laste inden du investerer i en tagboks. Tagboksen er rigtig smart, praktisk og til stor nytte, når bilen skal tjene som transportmiddel på ferien ned gennem Europa, men der er ligeledes lange perioder, hvor du ikke har behov for tagboksen. Og hvor skal man så lige gøre af den, så man ikke render storetåen mod den ude i garagen eller værkstedet? I dette indlæg giver vi dig et par råd til hvordan du bedst muligt opbevarer en tagboks.  

Boxdepotet_opbevaring af tagboks

Et par tips til vedligehold og opbevaring af tagboks

En tagboks er ganske hårdfør, og kræver ikke voldsomt meget i forhold til vedligeholdelse. Men for at din tagboks holder længst muligt, kan du selv hjælpe med til dette ved at sørge for at rengøre tagboksen med en gang vand og sæbe, så alt støv, snavs, salt, insekter, osv., vaskes af, når I kommer hjem fra ferie og tagboksen afmonteres bilen. En tagboks udsættes for solens hårde og ubarmhjertige UV-stråler, og det kan få tagboksens plastiklister og elementer til at falme og måske endda revne med tiden. Dette kan du også selv forebygge ved at påføre silikone eller vinylbehandling til bileksteriør. Disse bilplejeprodukter lagerføres i førende byggemarkeder og selvfølgelig også hos Thansen, Biltema, etc. Hvis du indsmører tagboksens plastik- og gummilister i silikone i starten af foråret, frisker du ikke alene tagboksens farver op, men beskytter også tagboksens dele mod revner og skader fra sol og klima.   

De fleste klassiske tagbokse er fremstillet i hård plast, og er derfor ganske modstandsdygtige og hårdføre. Så med hensyn til opbevaring er det ikke et krav, at tagboksen behandles som en Mingvase. Det er dog en god tommelfingerregel, at rengøre og behandle tagboksen med silikone inden opbevaring, så du undgår at potentielt skadelige partikler, som rester af salt, støvkorn, o.l,, sidder og gnaver i tagboksens materiale henover opbevaringsperioden.

De fleste udfordringer omkring opbevaring af tagbokse, er nok centreret omkring pladsbehovet, som tagboksen kræver. En klassisk tagboks fylder en del, og hvis pladsen i skuret eller garagen i forvejen er trang eller optaget af andre effekter, så kan man hurtigt komme til at stå med et pladsproblem. En mulighed, som kan være med til at sparre plads, når tagboksen skal opbevares, er at montere et ophæng på væggen, så tagboksen kan hænge der i opbevaringsperioden. Vægophæng specielt designet til tagbokse kan erhverves for et relativt lille beløb, og er en rigtig god investering, hvis man har vægpladsen til monteringen i f.eks. garagen eller skuret. Størstedelen af disse ophæng kan ligeledes klappes ind mod væggen, når der ikke hænger noget på dem.

korrekt-opbevaring-af-tagboks

Lad Boxdepotet hjælpe dig med ekstra plads til opbevaring

Hvis du er booket helt op med hensyn til plads derhjemme, men stadig har brug for at opbevare f.eks. tagboksen, så kan Boxdepotet hjælpe dig med en professionel opbevaringsløsning.

Boxdepotet har depotrumsfaciliteter i topkvalitet med de bedste forhold for dine ting, og vi tilbyder udlejning af depotrum i mange forskellige størrelser – fra 5 m3 og helt op til 40 m3. Vi sammensætter en opbevaringsløsning, der tilgodeser dig som lejer.

Vælger du at booke et depotrum hos Boxdepotet vil du få del i en lang række fordele, som tilgodeser dig og dine ejendele.

  1. Gulvvarme i samtlige vores depotrum, så temperaturen ligger stabilt mellem 5-10 grader året rundt.  
  2. Som kunde hos Boxdepotet har du mulighed for at låne en lukket trailer kvit og frit til både ind- og udflytning fra dit depotrum.  
  3. Indendørs af- og pålæsning i samtlige afdelinger, så du aldrig er afhængig af vejrforholdene, når du skal læsse dine ting af eller på en trailer.  
  4. Sikkerheden er i top med tyverialarm, videoovervågning og vagtværn tilknyttet.  
  5. Det er kun dig, der har adgang til dit depotrum.  

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland (Hadsten nær Aarhus og Randers, Horsens, Hedensted) og to afdelinger på Fyn (Otterup nær Odense og Assens på Vestfyn).  

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll to Top