Gode råd til

Opbevaring af sovepose

Hvis du holder af vandreture, teltture, shelterture eller blot ofte overnatter i naturen, så kender du også vigtigheden af godt sovegrej. Her er en god sovepose uundværlig. I denne guide giver vi dig en række tips til hvordan du bedst opbevarer din sovepose, når den ikke er i brug. Ved god vedligeholdelse og fornuftig opbevaring, vil du forlænge levetiden på din sovepose, og have en tro makker på mange fremtidige ture i det fri.  

Gode råd til opbevaring af sovepose

For naturelskeren, der holder af oplevelserne ved overnatning i telt, shelter eller i det fri, er en sovepose, der kan holde en varm i de kølige nætter, et must i udstyret. Men soveposen er for de fleste også et stykke grej, der er sæsonbestemt, og dermed er opbevaret mange måneder om året.

Mange tænker ikke over det, men det er ikke ligegyldigt hvordan du opbevarer din sovepose. Korrekt opbevaring forlænger levetiden på din sovepose betragteligt. Læs med nedenfor, og få et indblik i hvordan du bør opbevare din sovepose, og hvilke faktorer og opbevaringsforhold du bør undgå.  

Opbevaring af sovepose-Boxdepotet

Tips og tricks til den bedste opbevaring af sovepose

Opbevaring af sovepose-Boxdepotet

Når soveposen gemmes af vejen, vælger mange at opbevare den i den tilhørende transportpose, da soveposen på den måde optager mindst mulig plads, og er nem og hurtig at pakke, når der igen er brug for den. Dette er dog ikke en optimal måde at opbevare soveposen på. Fyldet i soveposen, uanset om det er dun eller fiber, udsættes for hård kompression, når den er rullet sammen i transportposen. En sådan opbevaring over længere tid, kan skade fyldet og forringe soveposens isolationsevne.

Vælg i stedet at tage soveposen ud af transportposen og læg den i en løs plasticsæk eller lignende, eller hæng soveposen op udslået på en bøjle.

Når man kommer hjem fra turen i det fri, og ikke har brug for soveposen, vil mange vælge at opbevare soveposen på loftet, i kælderen eller måske i skuret. Det kan også være udmærket – du skal dog være opmærksom på at den anbefalede opbevaringstemperatur for soveposer er stuetemperatur, og at opbevaringslokationen skal være fugtfri.

Efter du har brugt soveposen, er det ligeledes vigtigt at du lufter soveposen godt igennem, også selvom den ikke har været våd. Der kan sagtens sidde rester af fugt i soveposen genereret af din egen kropstemperatur. Så derfor, luft altid soveposen godt igennem inden du lægger den til opbevaring. Når soveposen skal vaskes bør du altid følge producentens vaskeanvisninger, da disse kan variere fra produkt til produkt.  

Hvis du vil undgå snavs og skidt indvendigt i soveposen, kan du fore den med en lagenpose, som kan købes separat. En lagenpose indeni soveposen beskytter soveposens indvendige materiale, og snavs og sved vil absorberes i lagenposen og lette vedligeholdelsen af soveposen.

Soveposer udsættes nemt for mange strabadser og belastninger, og hvis du er uheldig, og der er opstået en flænge eller et hul i soveposen, så behøver du ikke at fortvivle. I enhver velassorteret sportsforretning kan man købe lapper specielt fremstillet til soveposer, så du nemt kan reparere den pågældende flænge/hul i soveposens materiale. En sådan Tear-Aid lap er en transparent lap med lim på den ene side, som er både holdbar, praktisk og nem at arbejde med.  

Opbevaring af soveposer hos Boxdepotet

Opbevaring af sovepose-Boxdepotet

Har du brug for ekstra opbevaringsplads til f.eks. dit hicking- og vandreudstyr, så har Boxdepotet moderne depotrum i mange forskellige størrelser.

Vores faciliteter er sikre og udstyret med videoovervågning og tyverialarm, og det er kun dig selv, der har nøgle og adgang til dit depotrum. Der bliver også løbende holdt opsyn med lokalerne af Boxdepotets medarbejder, men alt det kan du læse mere om her

Lån en af vores trailere

Har du brug for en trailer til transport af dine ting til depotrummet, så kan du ved leje af et depotrum hos Boxdepotet booke en lukket trailer helt gratis. Denne service tilbyder vi også, når du på et tidspunkt vælger at flytte tingene ud af dit depotrum igen. 

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland (Hadsten mellem Aarhus og Randers, Horsens og Hedensted) og to på Fyn (Otterup nær Odense og Assens på Vestfyn). I vores professionelle depotrumsfaciliteter har du mulighed for at leje depotrum i størrelser fra 5 m3 og op til 40 m3.

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll til toppen