Guide til

Opbevaring af skiudstyr

Skiferien er for mange årets højdepunkt, og når skisæsonen går i gang, skal skiudstyret selvfølgelig være i orden. Det meste af året står skiudstyret opmagasineret, og er typisk kun i brug nogle få uger om året. Derfor er det heller ikke helt ligegyldigt hvordan du opbevarer dit skiudstyr resten af tiden. Se her, hvad du selv kan gøre for at dit skiudstyr opbevares bedst muligt, og er klar til næste sæson på pisterne.  

Klargør dine ski til opbevaring

Vedligehold dine ski – også når du kommer hjem fra skiferien. Når man kommer træt hjem efter en fantastisk skiferie, så er det måske ikke lige vedligeholdelsen af skiene, der står højest på prioriteringslisten. Dette kan dog godt betale sig at bruge lidt tid på, da du vil opnå en længere levetid og holdbarhed på dine ski, og de derfor vil kunne bruges i mange sæsoner fremover.

Kom rusten i forkøbet

Rust vil man helst undgå i enhver henseende – også i forbindelse med ski. Hvis du opbevarer dine ski, og der stadig sidder rester af salt og skidt, så risikerer du at finde rust på kanterne af skiene, når du tager dem frem igen til næste skisæson. Derfor er det vigtigt, at skiene er helt tørre og rengjorte, når de opbevares.

Opbevaring-af-skiudstyr

Voks er balsam for dine ski

Når dine ski er rengjorte og tørre, så anbefales det altid at du giver dem et tykt lag voks, som gerne må påføres ud over kanten. Voks er med til at beskytte skiens sål, så den undgår udtørring. Lad voksen sidde i al den tid, du ikke bruger skiene. Inden du tager skiene i brug igen, så skal du selvfølgelig huske at skrabe det overskydende vokslag af.

Opbevaring-af-skiudstyr-voks

Find et tørt sted til opbevaring af dine ski

Dine ski skal stå tørt. Punktum. Hvis du opbevarer dine ski et fugtigt sted, eller et sted med store temperatursvingninger, så risikerer du at skikanterne bliver ødelagt eller at fugten skævvrider skiene. Skiene skal desuden stå frit og må ikke opbevares i spænd. Luk bindingerne så de ikke er så udsatte. Opbevar skiene i en position op ad væggen eller på gulvet, – uden at der er noget, der trykker på dem.

Korrekt opbevaring af skistøvler

Dine skistøvler bør opbevares tørt, og udenfor mus og andre skadedyrs rækkevidde. Disse skadedyr ELSKER simpelthen at bo og gnaske i lunt og blødt skistøvlefor.   

Ligesom det er tilfældet med ski, så er det vigtigt at dine skistøvler er helt tørre, inden de stilles væk til opbevaring. Fjern inderstøvlen og tør den separat, hvis den er fugtig, så du undgår at foret angribes af mug og kommer til at lugte. Når skistøvlerne står til opmagasinering i længere tid, er det en god idé, at du spænder støvlen let, så støvlen holder formen bedst muligt.

Opbevar dit skiudstyr hos Boxdepotet – sikkert og enkelt

Boxdepotet garanterer dig de helt optimale forhold, når du skal have opbevaret dit skiudstyr. Vores depotrum er opvarmet via gulvvarme, og sikrer en fast temperatur på mellem 5 og 10 grader og ventilation året rundt, så du undgår fugt og rust på dine ski – selvfølgelig med den forudsætnng, at du har rengjort og tørret dine ting godt, inden du stiller det til væk til opmagasinering.

Lån en trailer til at transportere hele familiens skiudstyr

Hvis hele familien har sit eget personlige skiudstyr, kan det fylde en hel del. Har du brug for at låne en lukket trailer til transport dit eget udstyr og resten af familiens ski, snowboards, skistøvler, skihjelme, skijakke, bukser og skibriller til depotrummet, så kan du ved leje af et depotrum hos Boxdepotet låne en lukket trailer helt gratis.  

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland (Hadsten, Horsens, Hedensted) og to afdelinger på Fyn (Otterup og Assens). I vores professionelle depotrumsfaciliteter har du mulighed for at leje depotrum i størrelser fra 5 m3 til 40 m3.

Vores faciliteter er videoovervågede hele døgnet, så du trygt kan overlade opbevaring af skiudstyr til os. Desuden er det kun dig selv, der har adgang til dit depotrum.

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll to Top