Gode råd til

Opbevaring af legetøj

Mange ønsker at gemme deres børns legetøj til kommende søskende eller måske til kommende generationer. Andre har ikke lige tid eller overskud til at få solgt legetøjet videre. Der kan være mange grunde til at du ønsker at langtidsopbevare dine børns legetøj. Under alle omstændigheder, så skal legetøjet opbevares på en måde, så det ikke ødelægges og værdien bevares.

Opbevaring af legetøj der bruger batterier

Der er batterier i en stor del af børnenes legetøj i dag.  Standardbatterier som f.eks. alkaliske batterier er ikke altid stabile, når de sidder i et stykke legetøj i længere tid. Batterierne kan desværre blive utætte og begynde at lække indholdet af kemikalier. Derfor er det altid en god idé at du fjerner alle batterier fra legetøjet, hvis det ikke skal benyttes i længere tid eller lægges til langtidsopbevaring.

Det rette sted til opbevaring

Mange vælger at opbevare legetøjet i deres kælder, på loftet, garagen eller ude i skuret. Dette er ikke altid den bedste idé, da disse steder ofte er uopvarmede og dermed har svingende temperatur. Fugt kan også være en udfordring disse steder. Dette påvirker næsten alle typer af legetøj, og især ting med påmonteret pap eller papir som f.eks. dukkehuse eller ting i stof som f.eks.  bamser, som er særlig modtagelige overfor fugt og kondens. Derfor er der en række forholdsregler man kan træffe, netop for at imødegå skader på tingene. 

Opbevaring-batterilegetøj

Plastkasser – den bedste opbevaring til bamser, tekstiler og træ

Almindelige flyttekasser i pap er meget praktiske til opbevaring pga. størrelsen og muligheden for at stable dem, men de er desværre også modtagelige overfor fugt. Ved opbevaring af legetøj som bamser, klæd-ud-tøj, papæsker, malebøger og andet, som kan ødelægges af fugt og skimmelsvamp, er lufttætte plastkasser derfor at foretrække. Disse kan holde fugten ude, og beskytter også mod støv og skadedyr. Er de gennemsigtige er det desuden også nemt for dig at danne et overblik over, hvad der er i kasserne.

Opbevaring-plastkasser

Plastlegetøj – ikke helt så enkelt

Det meste plastlegetøj vil nok kunne holde til at stå i flyttekasser. Det er dog værd at huske på, at plastlegetøj tit indeholder aksler, skruer og andre metaldele som kan få rustpletter. I disse tilfælde vil det være en stor fordel, hvis du putter legetøjet i plastikposer, inden du kommer dem ned i kasserne, hvis det skal opbevares i længere tid.

En anden ting du skal tænke over er, at visse typer plast kan blive sprøde eller ”slå” sig, når temperaturen svinger meget. I forbindelse med opbevaring af legetøj, kan dette derfor være en grund til, at du bør overveje at opbevare tingene i et opvarmet depotrum som det du kan leje her ved Boxdepotet. Så er du sikker på at ungernes legetøj holder sig i fin stand, til den næste der skal overtage det. 

Husk på klistermærkerne under opbevaring

Klistermærker er en af de ting som gør meget legetøj sårbart under opbevaring. Årsagen kan f.eks. være:

1. Limen bliver påvirket af temperatursvingninger eller fugt og løsner sig.
2. Kanterne kan samle skidt og støv pga. limen i kanterne.
3. De er monteret på plastlegetøj, som pga. temperatursvingninger og fugt, bliver mør og porøs.

Dette sker ved de fleste klistermærker på legetøj, hvis man ikke passer på. Selv på højkvalitetslegetøj som f.eks. Lego og Playmobil, som anvender klistermærker af høj kvalitet, kan du ikke vide dig sikker. I alle tilfælde er det derfor en god idé at opbevare legetøjet under forhold, hvor der ikke hverken fugt eller de store temperaturudsving. 

Optimal løsning til opbevaring af legetøj

Hos Boxdepotet tilbyder vi de rette forhold til opbevaring af legetøj, som du gerne vil gemme. Vores depotrum holder altid en konstant temperatur og luftfugtighed. Dit legetøj vil derfor stå både tørt og godt i vores opvarmede depotrum.

Uanset om du har lidt eller meget, stort eller småt , så har vi et depotrum der passer til dit behov med moderne faciliteter samt gratis lån af trailer til vores lejere. 

Opbevaring af legetøj på børneværelse

Du er med til at skåne miljøet

Når du bevarer og genbruger legetøj, er du medvirkende til at skåne miljøet og tilvejebringe en mere bæredygtig tankegang i forhold til anvendelse af legetøj. Det meste legetøj er forholdsvist nemt at opbevare, hvis det pakkes fornuftigt ned og opbevaringsforholdene er optimale. For mange er der ligeledes en stor grad af nostalgi forbundet med gammelt legetøj, og der er mange samlere til vintage-legetøj fra bl.a. 1980’erne. 

Lad legetøjet gå i arv

Mange børn vil synes det er sjovt at få et indblik i hvad mor og far legede med, da de var små. Så hvis du har gemt og passet på din gamle Nintendo Game Boy, så kan det sagtens være et hit at støve den gamle klassiker af, og vise dine børn en af tidens trends fra dengang du var på deres alder. 

Mange ønsker at gemme legetøj, der har haft en betydning for dem, af nostalgiske årsager, og det ønsker man formentlig ikke at kaste i hænderne på børnene, der nogle gange kan være hårde ved tingene. Men meget legetøj er velegnet til at gå i arv til barn nr. to, dine søskendes børn eller måske til venners børn. Genbrug er sjovt, også for børn, og samtidig gør du klimaet og miljøet en stor tjeneste. 

Nintendo Game Boy

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll to Top