Guide til

Opbevaring af elektronik

Ved opbevaring af elektronik er der en række forholdsregler, man bør have for øje inden man sætter elektronik til opmagasinering i en kortere eller længere periode.  Her i guiden kan du læse om hvilke forbehold du kan tage, for at undgå skader ved stød eller fugt.

Guide til opbevaring af elektronik

Elektronik er sårbar overfor fugt, støv og skiftende temperaturer. Af samme grund bør man ikke bare uden videre sætte tingene på loftet, i kælderen eller ud i skuret, uden at man på forhånd er sikker på, at lokationen har en fast og stabil temperatur. Opbevaring af elektronik, såsom stereoanlæg, tv, computermonitorer, højttalere, harddiske, spilkonsoller og diverse kabler, kan tage permanent skade, hvis de opbevares forkert i fugtige omgivelser eller på steder med for store temperaturudsving. 

Rengør elektronikprodukterne inden nedpakning

Når du går i gang med at pakke elektronik ned, så er det en god idé at rengøre produkterne inden nedpakning, så eventuelle støvpartikler og snavs ikke går ind og påvirker sårbare komponenter under opbevaringen. Til dette formål kan du anvende en blød klud, og hvis du bruger en opvredet, fugtig klud, skal produkterne være helt tørre inden de pakkes ned.

Opbevaring-af-elektronik

Opbevar elektronik i original emballage

Hvis du stadig har de originale kasser, som du købte produkterne i, er det anbefalelsesværdigt at opbevare produkterne i deres respektive originale emballage. På denne måde kan du også pakke eventuelle tilhørende kabler og ledninger ned sammen med det pågældende stykke elektronik. Anvendes denne metode, er det altid nemt at tilslutte produktet igen, fordi det hele er gemt samlet. Hvis der hører små løsdele til det elektriske produkt, er det en god idé at pakke disse separat i en lukket pose, og eventuelt skrive udenpå posen, hvilket produkt de tilhører. Så undgår du, at vigtige små dele bliver væk under en flytning eller en opbevaring.

Har du ikke længere den originale emballage til dine elektroniske produkter, bør du altid opbevare dem i f.eks. lukkede plastbeholdere eller kasser. Det er muligt at købe sådanne plastbeholdere i et utal af størrelser og udformninger til fornuftige priser.

Pas på opbevaring af harddiske

I forbindelse med harddiske, skal du især være opmærksom på, at de ikke opbevares sammen med eller i nærheden af magneter, da de magnetiske felter kan ødelægge harddisken.

Undgå skader på kanter og indpak i plast eller bølgepap

Det anbefales altid at elektronik og andre strømkrævende produkter pakkes ind i f.eks. antistatisk bobleplastic og bølgepap, inden de pakkes ned i plastbeholdere eller papkasser. Så undgår du at hjørner og sårbare dele bliver beskadiget, når du flytter rundt på dit elektroniske produkt.

Skal din opbevaring være optimal og skånsom overfor dine ejendele?

Som tidligere nævnt er elektronik noget man bør opbevare med omhu, hvis man har planer om at der skal løbe strøm igennem produktet igen på et tidspunkt. Har du behov for tør og sikker opbevaring af elektronik, så kan du med fordel leje et opvarmet depotrum hos Boxdepotet.

Undgå fugt i din elektronik!

Alle vores depotrum er forsynet med gulvvarme, så dine elektroniske produkter ikke udsættes for fugt, temperatursvingninger og støv. Temperaturen i Boxdepotets depotrum ligger stabilt mellem 5 og 10 grader hele året rundt.

Lej et sikkert depotrum til elektronik og andre ting

Faciliteterne er sikre og udstyret med videoovervågning og tyverialarm, og det er kun dig selv, der har nøgle og adgang til dit depotrum. Der bliver også løbende holdt opsyn med lokalerne af Boxdepotets medarbejder, men alt det kan du læse mere om her.

Lån en af vores trailere

Har du brug for en trailer til transport af dine ting til depotrummet, så kan du ved leje af et depotrum hos Boxdepotet booke en lukket trailer helt gratis. Denne service tilbyder vi også, når du på et tidspunkt vælger at flytte tingene ud af dit depotrum igen.  

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland og to på Fyn (Hadsten, Horsens, Hedensted, Otterup og Assens). I vores professionelle depotrumsfaciliteter har du mulighed for at leje depotrum i størrelser fra 5 m3 og op til 40 m3.

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll to Top