Blog

Så er det tid til at pakke vintertøjet ned – og Boxdepotet hjælper dig med både gode tips og opbevaring

boxdepotet_gulvvarme

I takt med at solen får mere og mere magt, og de mørke vintermåneder erstattes af forår og lune dage, er det samtidig en god anledning til at få ryddet op i og sorteret i vintertøjsgarderoben inden man pakker vintertøjet ned.

Af uransagelige grunde er det helt naturligt at have en tendens til at gemme tøj, som man sjældent eller aldrig går i. Når man går i gang med sorteringen, kan det ofte blive en slidsom proces, hvor man f.eks. kommer til at stå med sweater i hænderne, og så hører en stemme hviske én i øret: ”Ja, du har ikke haft den sweater på i to år, men det kunne jo være … og den er jo egentlig både praktisk og varm og faktisk slet ikke slidt.” I ni ud af ti tilfælde vil du næppe komme til at gå i sweateren igen, og den vil fortsat komme til at ligge hengemt bagerst i klædeskabet.

Vær kritisk i sorteringsprocessen

Beklædningsgenstande, der ikke bliver brugt, har ingen funktion, og bliver dermed blot ”fyld” og potentielt rod – en genstand der optager plads fra noget andet. På den baggrund er det bedre at smide tøjet ud, donere til genbrug eller eventuelt sælge dit aflagte tøj.

En grundig oprydning i vintergarderoben giver som regel en god fornemmelse i både krop og hoved, og skaber samtidig plads til sommerjakken, shortsene og kjolerne. Ja, det giver dig endda råderum i garderobeskabet til at tilføje elementer af de nyeste sæson- og modetrends, så du er helt dugfrisk og smart til forår og sommer.

En parallel hertil er lidt ligesom når slanger skifter ham. At afkaste sig den ”gamle vinterham” giver plads til noget nyt, til forandring, til et nyt mindset. Men først og fremmest: Tag de kritiske briller på, når du sorterer i dit vintertøj.

Korrekt opbevaring af vintertøjet er vigtig

Du bør altid vaske al vintertøjet – også overtøj og vinterjakker – inden du pakker det ned. Tøj, du har gået i, og som ikke umiddelbart er beskidt, bør også vaskes for at fjerne bakterier. Korrekt nedpakning af dit nyvaskede vintertøj forhindrer møl og andet utøj. Pak tøjet ned i lufttætte beholdere, bedrollers, sække eller lignende.

Det er vigtigt at opbevare tøjet i et tørt og fugtfrit lokale, så du undgår at tøjet bliver jordslået og/eller angribes af meldug.

Har du problemer med at finde plads til opbevaring af vintertøjet, der nu skal i hi indtil de kolde måneder igen indfinder sig, så har du hos Boxdepotet mulighed for leje et depotrum, der nemt kan rumme alle dine bedrollers, sække og kasser med vintertøj. Alle vores depotrum er opvarmede og holder en stabil temperatur, så dit tøj ikke bliver jordslået eller udsættes for fugt.

Læs mere om vores faciliteter og book dit depotrum i en af vores fire afdelinger her.
Boxdepotet – opbevaring af alt det, du ikke har plads til i hjemmet.

Book et depotrum i dag

Del

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Flere indlæg