Guide til
Opbevaring af paddleboard
Et paddleboard kan holde i mange år og give dig et utal af gode timer på vandet, hvis du passer på det, og sørger for at opbevare det fornuftigt udenfor sæsonen.
Hvilken type paddleboard skal opbevares?
Traditionelt findes paddleboards i to forskellige udformninger: oppustelige og faste boards. Dette har naturligvis også stor betydning for opbevaringen af det enkelte paddleboard. Allerede når man investerer i et paddleboard, vælger mange at tage disse overvejelser med ind i købsbeslutningen, og det er en god idé. Hvor meget forventer du at du kommer til at bruge paddleboardet? Hvor meget plads har du til opbevaring og transport af paddleboardet?
I forbindelse med oppustelige paddleboards er de rigtig nemme at pakke ud, pakke ned og transportere til vandet. Det kan næsten ikke være nemmere, da et oppusteligt paddleboard, der er drænet for luft, ikke fylder meget i bilen, bag på cyklen og du kan nemt have det med under armen ned til vandet. Et oppusteligt paddleboard er ligeledes ideelle til børn, og til dem, der ønsker at padle på ”hyggebasis”. Noget af det, der kan være en ulempe for nogen i forbindelse med oppustelige paddleboards, er at de ikke besidder den samme fremdrift i vandet, som et fast board. Ligeledes vil et oppusteligt paddleboard også være en del mere vindfølsomt i modsætning til et fast board.
Et fast paddleboard har, som nævnt ovenfor, en del fordele i vandet i forhold til et oppusteligt board. Den hurtigere fremdrift og højere stabilitet på vandoverfladen i forbindelse med vindforhold og lignende. Omvendt fylder et fast paddleboard meget mere end et oppusteligt, og her skal du overveje om du har pladsen til et fast board – både med hensyn til transport i bilen og til opbevaring. Et fast paddleboard består som regel af en fast og hård kerne af skum, og er ofte sammensat af flere forskellige materialer, der er bestandige overfor de til tider barske elementer på vandet. I henhold til plads, kan du sammenligne et fast board med et traditionelt surfbræt, med det forbehold at et fast paddleboard i de fleste tilfælde er længere end et surfbræt. I denne optik vil det give mere mening at drages en sammenligning med en kajak eller kano i længden. Et fast paddleboard er også sårbart overfor ridser og skrammer.
Jo længere et paddleboard er, jo hurtigere er dets fremdrift i vandet. Så ved valg af paddleboard handler det ikke blot om det skal være et oppusteligt eller fast board, men også til hvilket formål boardet skal anvendes, og om der er tale om en nybegynder eller en erfaren ”paddler”. Det er også vigtigt at påpege at jo længere et paddleboard er, jo mindre stabilt er det på vandoverfladen. Hvis du ikke har så meget erfaring, vil du nok have den bedste paddleoplevelse på et board med en vis bredde. De længere, hurtigere paddleboards betegnes ofte som raceboards, og kortere boards går for det meste under den samlede betegnelse allround boards. Allround boards fås også i varierende længder og bredder – alt efter formål og erfaringsniveau.
Et par tips til opbevaring af paddleboard
Når du skal opbevare dit paddleboard, er der en række huskeregler, som kan være vigtige i forhold til dit paddleboards levetid. Hvis dit paddleboard er oppusteligt, må du gerne opbevare det med luft i, men sørg for at opbevare boardet over jordniveau, så du undgår et board der er snavset og måske begroet med alger, når du skal bruge det igen. Algeangreb er heller ikke noget, som materialerne, paddleboards er fremstillet af, har godt af. I forlængelse af dette bør du undgå fugtige omgivelser og opbevaringssteder, hvor der er risiko for meget kondens og fugt, når det kolde vejr sætter ind. Hvis paddleboardet står opbevaret i et fugtigt miljø, vil der efter al sandsynlighed dannes skimmelsvamp og mug på materialet, som ikke alene kan være genstridigt at fjerne, men som også medfører dårlig lugt.
Sollys og omgivelser med høje varmeforhold, er ligeledes noget, man bør styre udenom, når paddleboardet skal opbevares. UV-strålerne fra sollys falmer farverne på boardet, hvilket der ikke er noget at gøre ved, hvis først skaden er sket. Rigtig mange paddleboards er farverige og flot dekorerede med kulørt grafik, og det er en skam, hvis disse elementer bliver skadet af sollys. Ligeledes er høj varmepåvirkning et forhold, der kan nedbryde det ellers så bestandige materiale, som paddleboards er fremstillet af. Uanset om det er et oppusteligt board af plast eller et fast board af fast skum, så vil påvirkningen fra høj varme, kunne forvitre materialet og f.eks. gøre at paddleboardet bliver skævt.
Mangler du ekstra plads? Book et depotrum
Mangler du ekstra opbevaringsplads til f.eks. dit paddleboard eller andet udstyr, du kun bruger i afgrænsede perioder af året?
Et depotrum hos Boxdepotet giver dig og dine ting helt optimale forhold, og du behøver ikke bekymre dig om forholdene nu også er som de skal være. Det garanterer vi at de er!
Hos Boxdepotet står dine ting sikkert og ved en stabil temperatur året rundt. Hvis du har brug for ekstra opbevaringsplads til dit paddleboard eller andet udstyr til vandsport, så vil du helt sikkert finde et match i en af vores moderne depotrumsafdelinger.
Vælger du at booke et depotrum hos Boxdepotet vil du få del i en lang række fordele, som du og dine ting vil drage gavn af.
- Udlejning af depotrum i alle størrelser – fra 5 m3 og helt op til 40 m3.
- Gulvvarme i samtlige vores depotrum, så temperaturen ligger stabilt mellem 5-10 grader året rundt.
- Som kunde hos Boxdepotet har du mulighed for at låne en lukket trailer kvit og frit til både ind- og udflytning fra dit depotrum.
- Indendørs af- og pålæsning i samtlige afdelinger, så du aldrig er afhængig af vejrforholdene, når du skal læsse dine ting af eller på en trailer.
- Sikkerheden er i top med tyverialarm, videoovervågning og vagtværn tilknyttet.
- Det er kun dig, der har adgang til dit depotrum.
Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland (Hadsten nær Aarhus og Randers, Horsens, Hedensted) og to afdelinger på Fyn (Otterup nær Odense og Assens på Vestfyn).