Gode råd til

Opbevaring af barnevogne og kufferter

En barnevogn og kufferter er brugsgenstande, der i perioder bruges meget. Men der er også typisk tidspunkter, hvor disse ting er gemt af vejen i kortere eller længere perioder. I denne guide giver vi dig en række tips og gode råd til optimal opbevaring af barnevogne og kufferter.

Klargør dine kufferter og barnevogn til opbevaring

Både barnevogn og kufferter er brugsgenstande, der typisk kun benyttes i perioder. Kufferter benyttes kun et par gange om året og barnevognen bruges i en kort årrække, hvorefter den måske gemmes væk i en periode, indtil næste gang der igen er behov for babyudstyr. I de mellemliggende perioder pakkes tingene væk, men husk at tage hensyn til om det er et tørt eller fugtigt miljø.  

Opbevaring-af-kufferter

Sådan opbevarer du bedst din barnevogn

Hvis du ønsker at passe på din barnevogn, så den holder i mange år, er det en god ide at tænke lidt over hvordan du opbevarer barnevognen – både i den periode barnet sover i den, men også hvis den gemmes væk til opbevaring i kortere eller længere tid. Ønsker du på et tidspunkt at sælge barnevognen, så står du selvfølgelig også med de bedste muligheder for at få en god pris, hvis du har passet godt på barnevognen.

I Danmark vil en barnevogn i brug for det meste blive udsat for regn og fugtigt vejr, selvom barnevognen stilles under tag. Når barnevognen udsættes for fugt, er der større risiko for at der på et tidspunkt dannes mug og skimmelsvamp i barnevognen. Dette er hverken godt for dit barns sundhed, barnevognens levetid og gensalgsværdi. Forlæng levetiden på din barnevogn ved at opbevare den tørt og fugtfrit, når den ikke er i brug.

Undgå fugtskader i barnevognen under opbevaring

Kaleche og kasse er især sårbar overfor mug og skimmelsvamp i barnevognens tekstilmaterialer, hvis barnevognen altid står udenfor eller i uopvarmede rum som garage og skur. Det er derfor vigtigt, at du ikke lader barnevognen stå ude om natten, hvor den vil suge fugt og kondens. Sørg for at barnevognen står tørt og godt. Ellers kan det være medvirkende til, at du pludselig står med en jordslået barnevogn, der lugter dårligt. Hvis uheldet alligevel er ude og du opdager mugdannelse i barnevognens kasse eller på kalechen, så kan du med fordel vaske det grundigt med f.eks. Rodalon, og herefter lade det tørre og lufte rigtig godt igennem.  

Af samme grunde anbefales det ligeledes, at du lufter og vasker barnevognens madras, dyner og puder meget hyppigere end man ville gøre med andre dyner og puder. Et godt tip er også at sætte barnevognens madras på højkant, når barnet ikke sover i den, så du skaber ventilation til både madras og barnevognskasse.

Rengøring-af-stel

Husk rengøring af barnevognens stel og hjul

For at vedligeholde barnevognen bedst muligt, er det en god ide at du rengør stel og hjul jævnligt med en universalsæbe. Regelmæssig smøring af hjul og stellets bevægelige dele kan også anbefales. Når barnevognen skal ud i det danske vintervejr, hvor der ofte er sne, sjap og salt på fortovene, så bør stel og hjul rengøres oftere end i de mere milde og tørre forårs- og sommermåneder.

Når barnevognen ikke er i brug, men gemmes væk og opbevares i kortere eller længere tid, så bør du også rengøre og smøre stel og hjul grundigt inden nedpakning. Det vigtigste er, at barnevognen opbevares på en tør, fugtfri og ventileret lokation. Følger du ovenstående råd, hjælper du også til med at forhindre rustdannelser og korrosion på stel og hjul.

Hvordan skal jeg opbevare mine kufferter?

Når du kommer hjem fra ferie, og pakker kufferten ud, så står den jo egentlig bare i vejen indtil du skal bruge den igen. Derfor vælger mange at opbevare kufferter i skuret, på loftet eller i kælderen. Ligesom med barnevogne, skal man dog være varsom med dette, da kufferter også er sårbare overfor fugt.

Opbevar dine kufferter tørt og fugtfrit

Mange kufferter er overvejende fremstillet i tekstil eller læder eller som minimum foret med stof indvendigt. Hvis disse materialer opbevares i fugtige omgivelser, risikerer du at kufferten bliver jordslået, får mug eller skimmel. En kuffert i god kvalitet kan du normalt have glæde af i rigtig mange år, og den vil være din tro følgesvend på mange ferier og ture. Bliver kufferten ramt af mug, er det næsten umuligt at komme svampesporene til livs. Du vil sikkert rynke lidt på næsen, når du finder kufferten frem til din næste ferie og rammes af en jordslået lugt fra kuffertens rum. For at undgå dette, er det en god ide at opbevare dine kufferter fugtfrit og ved stuetemperatur.

Opbevaring af barnevogn og kufferter hos Boxdepotet – tørt og godt

Står du og mangler ekstra opbevaringsplads til barnevognen eller dine rejsekufferter, så tilbyder Boxdepotet optimale forhold til opbevaring af både barnevogn og kufferter.

Alle vores depotrum hos Boxdepotet er opvarmet via gulvvarme, hvilket garanterer en fast og stabil på 5-10 grader året rundt. Perfekte forhold for de ejendele, som du vil passe godt på. Vi er dit ekstra pulterrum til de ting, som du måske kun bruger få gange om året, og ikke har plads til derhjemme.

Vælger du at opbevare barnevogn eller kufferter hos os, så kan du glæde dig over, at de ikke længere fylder unødvendigt derhjemme og du vil finde dem fri for fugtskader og dårlig lugt, når du på et tidspunkt tager tingene ud af depotrummet igen.

Lån en trailer GRATIS til fragt af dine ting

Som en ekstra service til vores kunder tilbyder Boxdepotet gratis lån af en lukket trailer, når du skal hente ting fra eller bringe ting til dit depotrum. Hvis det er regnvejr, når du skal læsse ting af eller på traileren, så har vi indendørs af- og pålæsning på samtlige lokationer.  

Boxdepotet har pt. fem afdelinger med tre lokationer i Jylland (Hadsten, Horsens, Hedensted) og to afdelinger på Fyn (Otterup og Assens). I vores professionelle depotrumsfaciliteter har du mulighed for at leje depotrum i størrelser fra 5 m3 til 40 m3.

Vores faciliteter er videoovervågede hele døgnet, så du trygt kan overlade opbevaring af f.eks. barnevogn og kufferter til os. Desuden er det kun dig selv, der har adgang til dit depotrum.

Brug for mere opbevaringsplads?

Scroll til toppen